♥♥♥Click Here♥♥♥

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Saturday, April 18, 2015

Ceritera budak ini

✿ Assalamualaikum w.b.t bloggers... ^_^ 
as expected I'm back!!!
do u miss me? of coz no.....kan?!
adei...siapa la sy ni mau d rindu2 bagai....(sedar pun)
ngee~

it's okay...and it's alright...it doesn't matter...cewah~
bahasa inggeris u >,<
saja la nk update blog ni...rindu zaman dulu...zaman rajin update blog...
masa sy masih lagi rajin menaip, merepek-repek...memenuhkan notification blogger yg follow sy ni
kalau dulu rajin lagi fan fiction...cerpen ber'episod' tu..
skrg da xda idea da nak sambung cerita fiction tu..kalau tidak silap crita 'Breath' tu...rasanya da x bernafas cerita tu, arwah da..kesian...cerita da menarik da tp sy da lupa la mcm mn nk sambung cerita tu...otak da tepu...hahaha!

da tepu dgn assignment yg berlambak..
al-maklum la jadi student ni....hidup tanpa assignment mmg tidak sah..
tp ada ka student yg 24 jam dgn assignment...
plez tell me...siapa ka gerangannya yg 24 jam dgn assignment tu?
dean list student (of coz not me) pun xda la nk makan n tido bersama assignment...

kita sebagai student harus ada life...
byk cara dan kaedah utk menghilangkan stress study
ada org layan movie....melalak menyanyi lagu yg dorg suka, biarpun suara x sedap belasah ja...
ada org pegi shopping...klu xda bajet pegi window shopping ja, cuci2 mata gitu
tambah2 lg isu GST yg sgt hangat skrg...yg da berkuatkuasa 1 April 2015, mmg susa la student nk pegi shopping...hrpkn duit PTPTN...mmg xda la ckup...
bkn xdpt shopping ja...mkn seharian pun kna jimat...nk makan skali sehari pun susa..
kalau da nasi goreng ayam dgn teh ais da kena caj RM8.50...mcm mn nk survive mcm tu?
ok...kmi da ikt saranan utk masak sendiri..tp mcm mn kalau kampus kmi x membenarkan kmi masak kt dlm kampus...kalau kt dalam kampus, confirm la kna masak kt dalam bilik...apa pla kerja kmi nk masak kt tanah lapang sebelah bgunan bilik kuliah
think 1st...sblm usul kn cadangan tu...ada ka tmpt sesuai utk kmi memasak?
mereka hanya tahu student skrg sgt manja dgn kemewahan yg ada...
ok, dorg hanya pandang kpd student yg berkemampuan tp mcm mn dgn student yg susah???

sy bukan la nk mengamuk x tentu pasal...sy npk keadaan sbnr dan sy sendiri terkesan dgn masalah dorg...stress tau x?
orait...ckup2 dgn luahan x puas hati tu...hihi
sbnrnya bkn itu pun tujuan nk post entry ni...terkeluar pla emosi kt cni
hadapi dgn senyuman {。^◕‿◕^。}


apa lagi yg nk dicoretkn dalam entry ni ya?
da la rasanya update setahun sekali...
mcm hari raya pla...hahaha
wei..puasa thn ni sy berada diperantauan...wahaaaaa
nk balik!
tp x mampu nk balik..sbb da start final exam masa puasa tu..uhuks~
xpa la...merasa juga puasa pertama tahun ni d negeri org
d bumi Sintok yg tercinta...muah ciked~ ❤。◕‿ ◕。

ok...cukup la update entry kali ni
auwww~update sgt...lebi kepada merepek sebenarnya..haha
sy sebenarnya byk kerja..tp saja buang masa d cni..seru rajin tak smpai lagi...ottokae?
hihi...my work to be continue shortly
semoga semester ini tiada apa2 masalah seperti semester2 yg da lepas..
semoga tahun terakhir d UUM ini berjalan dgn lancar...
segala suka duka hadapi dgn tenang..yg penting usaha dulu baru tawakal dan terus berdoa kepada yang Maha Esa...yang Maha Pengampun lagi Maha Mengasihi...byk2 kn berdoa dan minta petunjuk dr Allah S.W.T
ini utk peringatan diri sendiri dan untuk semua...

  note terakhir....i miss u soooooooooooooo much!
and miss someone that cant be mention..hee~  







2 comments:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

MinChun_Wonderland Copyright © 2011 fully designed by Shafinas