♥♥♥Click Here♥♥♥

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Wednesday, October 31, 2012

Spread the Crochet Love (^_~)

Hallo...hallo bloggers ^_^
hari ini dengan harapan meng'update' lagi blog ini...susa mau update blog ni,no broadband no update la..ngee~
okay,berbalik pada cerita tajuk utama hari ni...
kmu da baca?
belum?
baca balik!!!
^^^^^^
hehe,ok gurau2 jak... :p
baru2 ni saya busy wat crochet...ala,kait2 benang tu...biasanya org wat baju, renda n sewaktu dengannya la..tp sy wat lain...tidak pandai la wat benda besar2 mcm tu..
pernah wat tp x pernah menjadi..hasilnya saya wat benda kecil2 jak la..hehe
antara yg saya berjaya wat setakat ni, beg fon for my UG sisters..exclusive utk dorg,org lain saya x bagi...saya jual jak...bisnes la katakn,apa guna ambil course business management... :)
memandangkn saya ni da bercuti lama sgt,sebarang tawaran universiti n kerja pun blm ada..so,saya wat la crochet brooch byk2..
mau wat apa pun tidak tau la..so,dapat la idea utk saya menjualnya...saya jual?bukan2...minta tolong kakakku yg tersayang yg jualkan d sekolah..hehe klu saya jual,siapa mau wat crochet...kan..kan..kan
setakat ni sambutan bole tahan..ada juga org beli..even org beli satu biji jak crochet brooch saya tu,bersyukur da...hihi~
crochet brooch saya ni bru jak d jual d bandarku yg tercinta...KENINGAU!
org2 Keningau mmg bertuah klu beli hasil saya ni..haha bangga la knun...astaghfirullahalazim :p
d cni la terserlah kekreatifan saya...maka terhasil la ciptaan crochet brooch hasil kerja saya sndiri..wee~
thx to mr.google sbb byk carikn saya ilham ciptaan brooch saya...
mcm org pla...hahaha
setakat ni saya jual crochet brooch utk suka2 jak..xda la smpai tahap mau cari keuntungan,psl untung2 tu...blkg cerita dlu yg penting sebarkan cinta crochet...ngee~

ok,tidak mau lg cakap byk...teruskan saja pada tajuk utama...hehehe~

ni hasil ciptaan saya,rasanya blm ada org lagi wat pattern ni...klu ada maafkan saya...saya mau letak juga nama saya d brooch nie... ^_^

MinChun's Flower Crochet Brooch
ni klu bunga brooch ni d kuncupkan...bole juga bunga ni d kembangkan,seperti ni~
jgn sala faham k...bkn bunga ni bertukar wrna klu d kembangkn...haha~ni crochet brooch color lain... :)
ikut kamu la,mau kuncup atau kembangkan bunga ni...ikut secukup rasa k,haha~mcm masakan pla...hee~
brooch ni saya letak pin yg terbaik..lihat ni..
insya-Allah tidak mudah tanggal..hehe~ saya da letak gam kawkaw... :D
saya selalu beli brooch comel2...selalu jak tanggal bunga dari pin...so,kali ni ambik kau!hahaha...
lihat la hasil brooch saya ni...jeng..jeng...jeng~
colourful kn... ^_^
amcm ok?hmm...klu ok sila tekan butang LIKE d bawah...hehe terima kasih..
klu ada kekurangan jgn segan silu mau nyatakan luahan ati...(ngee~mcm apa jak :p) 
htr la komen d entry ini atau d shoutbox d sebelah kanan anda 'Talk to Me'...respon anda amat d hargai utk penambaikan hasil saya...hihi~

bkn ni jak tau hasil saya...ada lagi...
skrg anda dipersilakan menjamu mata melihat brooch hasil tangan saya...
tadaa~~~


Bunga Raya Crochet Brooch


Single Flower Crochet Brooch


Simple Hearts Crochet Brooch
brooc ni blm d pin kn lg masa saya ambil gmbr..so, tali2 tu mmg xda klu da saya pin.. :)

Double Flower Crochet Brooch
d tepi2 jak k...yg tgh2 tu pattern single crochet brooch..hrp maklum..hehe~

semua crochet brooch ni berpasang2an...ingat org jak ker perlu berpasang2...crochet brooch juga tau...hehehehe opps,merepek lg...
ok la daa~if berminat dgn crochet brooch ni...sila pm saya d FB atau d cni pun ble...hrga bole runding... (^_~)
my fon number not available...hehehehe ^_^
assalamualaikum,Selamat Hari Raya Aidiladha...


6 comments:

  1. wahhhh cantik la pin..aq suka sangat2....love it!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thx sya~hehe... :)
      masi dalam tahap percubaan lg ni...wish me all the best... <3

      Delete
  2. Hanya orang yang mempunyai tahap kesabaran yang tinggi je mampu buat benda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu.. :) kena wat byk practice baru la menjadi...

      Delete

MinChun_Wonderland Copyright © 2011 fully designed by Shafinas